Logo Hospice en Logeerhuis Sam T

Vertrouwens
contactpersoon

We zijn blij dat Wendy Waaijerink de vertrouwenscontactpersoon wil zijn voor Hospice & Logeerhuis Sam. We hopen dat het niet nodig is, maar mochten zich situaties voor doen, neem dan contact op met Wendy. Hieronder stelt ze zichzelf voor.

Wendy Waaijerink, vertrouwenscontactpersoon
Hospice & Logeerhuis Sam

Ik zal mezelf even voorstellen!

In de herfst van 2023 werd mij gevraagd of ik vertrouwenscontactpersoon (VCP) van Hospice en Logeerhuis Sam wilde worden. Ik was positief verrast en heb “ja” gezegd!  Ik draag op deze wijze graag mijn steentje bij! Daarom zal ik mij hieronder even aan jullie voorstellen.

Mijn naam is Wendy Waaijerink, ik ben 45 jaar oud. Samen met mijn man Patrick en onze dochters Tirza en Evi, woon ik al jaren met veel plezier in het mooie en gezellige Lemelerveld. Ik werk al ruim 20 jaar in het Isala ziekenhuis in Zwolle, waar ik als NICU verpleegkundige de intensive zorg heb, voor de allerkleinste patiënten. In mijn vrije tijd wandel ik graag met onze hond in het bos, of kijk ik een goede serie op TV. Daarnaast heb ik me de afgelopen jaren ingezet voor de plaatselijke handbalvereniging, waar ik momenteel zelf nog speel in het midweek team. Na dit seizoen stop ik met mijn bestuurlijke functie voor LHC en komt er dus ruimte voor deze nieuwe uitdaging!

Veel problemen, zijn eenvoudig onderling op te lossen door middel van een goed gesprek. Dat zal ook binnen Hospice en Logeerhuis Sam het geval zijn. Maar er kunnen zich helaas ook situaties voordoen waarbij er sprake is van ongewenst gedrag, zoals pesten, uitsluiting, discriminatie of (seksueel) grensoverschrijdend gedrag. Daarmee kan de veiligheid van iemand in het gedrang komen en vertrouwen beschadigd raken. In die situaties kunnen jullie altijd bij mij aankloppen. Twijfels, vragen of ervaringen over het eigen handelen of dat van anderen, kunnen besproken worden. Samen kunnen we dan kijken naar een goede oplossing!

Uiteraard geldt dit ook wanneer er sprake is van een klacht en/of opmerking, anders dan hierboven beschreven.

Daarnaast kan het zo zijn, dat een bepaalde gebeurtenis, door vrijwilligers als ingrijpend wordt ervaren. Dan is een goede opvang essentieel, om problemen te voorkomen. Voor onze vrijwilligers ben ik ook voor deze situaties bereikbaar; voor een luisterend oor, voorlichting en eventueel een passend advies.

Omdat vertrouwelijkheid in bovenstaande situaties belangrijk is, heb je altijd direct contact met mij. Mocht ik niet meteen opnemen en/of reageren, laat dan een bericht achter. Dan zal ik binnen 72 uur contact met je opnemen.